Uni-life. Eén platform voor alle studie-evenementen

Uni-life. Eén platform voor alle studie-evenementen

Uni-life. Zo heet het nieuwe platform voor studenten waar allerlei leuke en leerzame evenementen op te vinden zijn. Makkelijk, snel en gebruiksvriendelijk in één app. Verschillende universiteiten zijn al aangesloten en uploaden hun activiteiten. Via Uni-life willen de oprichters met een online platform het offline contact tussen gebruikers vergroten door ze samen te brengen.

Oprichters Joep en Thomas hebben in hun jeugd op veel verschillende plekken gewoond en onderwijs gevolgd, waardoor ze weten hoe lastig het kan zijn op ergens (opnieuw) te settelen. Toen ze gingen studeren kwamen ze erachter dat het soms moeilijk was voor studenten om leuke en informatieve activiteiten te vinden die hun universiteit of faculteit organiseerde. Er werden zo veel verschillende platforms gebruikt voor het aankondigen van evenementen dat veel studenten pas te laat of zelfs helemaal niet meekregen wat er georganiseerd werd. Thomas en Joep besloten in dit gat te springen en universiteiten, verenigingen, docenten, studenten en bedrijven samen te brengen in één app.

Joep: ‘Ons doel is om studenten een goed en interactief overzicht te geven van alles dat er op en rondom de campus te beleven valt, zodat ze daarmee meer mensen leren kennen, meer uitdagingen aangaan en nieuwe vaardigheden ontwikkelen.’ Waar voorheen flyers, e-mails, facebook pagina’s, websites en andere platform werden gebruikt om activiteiten aan te kondigen kan alles nu in één app geraadpleegd worden. Studenten hoeven niks meer te missen. Ze geven aan wat hun interesses zijn en Uni-life laat de evenementen zien die daarbij passen.

Op dit moment wordt het platform alleen nog door universiteiten gebruikt, maar gesprekken met verschillende hbo-instellingen zijn al gepland. Uni-life wil zich eerst graag op de Nederlandse markt richten en zorgen dat alle studenten de mogelijkheid hebben om door middel van het platform verder te ontwikkelen. Daar zijn drie dingen voor nodig; doorontwikkeling op het gebied van tech-functionaliteiten, effectieve marketing naar studenten en veel (originele) content op het platform. Daarnaast heeft het team de ambitie om het platform ook in het buitenland te gaan introduceren. Joep: ‘We verwachten over een aantal maanden zo gegroeid te zijn dat we ook interessant worden voor grote buitenlandse universiteiten.’

Inmiddels is het team ook flink gegroeid en wordt er samengewerkt met verschillende bedrijven. Dit jaar is Uni-life bijvoorbeeld de samenwerking met IT-bedrijf MyBit aangegaan. MyBit bouwt en onderhoudt de software van het platform en is trots op deze samenwerking. Directeur Marcel Flipse: ‘Het is mooi platform met veel potentie voor het hoger onderwijs. We werken al samen met de HvA, dat gaat uitbreiden in Hilversum, en het nieuwe partnerschap met Uni-life sluit goed aan bij onze wens om meer te gaan doen met onderwijs en educatie.’  Ook Uni-life is enthousiast. Joep: ‘Ons strategische partnerschap met MyBit heeft ervoor gezorgd dat wij als tech-platform enorm kunnen groeien. MyBit laat niks aan het toeval over en streeft altijd naar perfectie. Als team is het erg fijn om met MyBit samen te werken dankzij hun meedenkend vermogen en kritische zelfreflectie.’