Magenta MMT gaat samenwerking aan met MyBit

Magenta MMT gaat samenwerking aan met MyBit

MyBit en Magenta MMT zijn een partnerschap aangegaan, waarin MyBit met een toegewijd team van developers het team van Magenta MMT versterkt. Door middel van een nauwe samenwerking tussen de twee bedrijven worden de Magenta platforms verder omgebouwd naar het React framework.

Softwarebedrijf Magenta MMT, gevestigd in Hengelo, ontwikkelt al sinds 1995 software voor verschillende veiligheidsregio’s in Nederland en België. Ze levert toonaangevende totaaloplossingen, waaronder interventie- en vakbekwaamheidsmanagement-software in de vorm van een modulair platform. Het gaat daarbij om een applicatie waarmee brandweer en ambulancediensten werken, een groot, complex systeem met meerdere modules en apps.

Magenta MMT: ‘Met onze totaalsuites VeiligheidsPaspoort en ZoneForce ondersteunen wij een groot aantal veiligheidsregio’s en hulpverleningszones in Nederland en België.’

Begin 2020 is Magenta MMT bewust op zoek gegaan naar een developmentpartner die, samen met de softwareafdeling van Magenta MMT, de modernisering van haar bestaande applicaties aanzienlijk kon versnellen. En dat is gelukt. Sinds begin 2020 is MyBit een partner van Magenta MMT en bouwen we samen aan deze belangrijke platforms.

Marcel Flipse, directeur van MyBit: “We werken graag samen met de mensen van Magenta MMT, zodat alle hulpverleningsregio’s de toekomstbestendige software van Magenta MMT kunnen blijven inzetten. Vanuit MyBit werken we inmiddels dagelijks met een team toegewijde developers aan een moderne gebruikersinterface voor de software van Magenta. Deze gebruikersinterface wordt gebouwd in React.”

Magenta MMT is dan ook zeer content met de samenwerking.
Marc Essink, Managing Director Magenta: “De technische kennis en ervaring van MyBit met betrekking tot het werken in mixed teams, dus met zowel ontwikkelaars van Magenta als MyBit, levert dubbele winst op. Zo wordt zowel de time-to-market aanzienlijk versneld, maar leert ons eigen team ondertussen ook de nieuwe technologie in een vooruitstrevende en open werksfeer.”